Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ


Καλό μήνα σε όλους!!!!!!!  Από τον Πινόκιο και από τη κυρία σας.....
Σήμερα ξεκίνησε καινούριος μήνας που λέγεται Απρίλιος. Γράφεται έτσι.....

                                               ΑΠΡΙΛΙΟΣ

και αρχίζει από τη φωνούλα   -Α.
Έχουμε πολλούς φίλους στη τάξη μας που το όνομά τους αρχίζει από    Α.
         Ας θυμηθούμε ποιοι είναι .


                                          Προτεινόμενες  Οδηγίες -Εργασίες

1. Αφού δείτε το βίντεο που σας παραθέτω , φωτογραφήστε στο κινητό των γονιών σας αντικείμενα, παιχνίδια που έχετε σπίτι σας και αρχίζουν από το γράμμα -Α. Επίσης  μπορείτε να ψάξετε σε εφημερίδες και περιοδικά όπως κάναμε σχολείο και να βρείτε και εκεί αντίστοιχα αντικείμενα ή λέξεις, να κόψετε και να κολλήσετε σε ένα χαρτάκι.Όποιο παιδί θέλει μπορεί να μου στείλει φωτογραφίες . Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά  :  Δεν βγάζουμε προσωπάκια , μέρη του σπιτιού μας και ότι άλλο αποτελεί προσωπικά δεδομένα.




2. Δοκιμάστε να παίξετε με τους γονείς σας  το απόγευμα το παιχνίδι  Όνομα, ζώο, πράγμα. Ξεκινήστε με το γράμμα -Α και συνεχίστε και με άλλα γράμματα. Εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το παιχνίδι έχει πλάκα, αρέσει και στα δικά μου παιδάκια που είναι πιο μεγάλα από εσάς.


3. Αν κουραστήκατε  σας προτείνω να ξαπλώσετε στο κρεβατάκι σας ή στον καναπέ σας και να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού Πινόκιο μιας και σήμερα παιδιά είναι μέρα που τα μικρά και αθώα ψεματάκια συγχωρούνται, έτσι τουλάχιστον λέει η παράδοσή μας για κάθε  1 Απριλίου.Να θυμάστε όμως αυτό το μικρό στιχάκι που μου λέγατε πάντα σχολείο

Όποιος λέει ψέματα πέφτει μες στα αίματα και όποιος λέει αλήθεια έχει του Θεού βοήθεια!!!!
 Για να ακούσετε το παραμύθι κάντε κλικ στη λεξούλα  Ο ΠΙΝΟΚΙΟ     

Ο ΠΙΝΟΚΙΟ


4. Εδώ υπάρχουν πολλά κομματάκια ανακατεμένα για να τα βάλετε σε σωστή σειρά και να φτιάξετε το παζλ με τον ήρωα ενός από τα αγαπημένα σας παραμύθια.Κάντε κλικ πάνω στα  μεγάλα γράμματα που βλέπετε.Καλό παιχνίδι παιδιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου