Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ -ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Γεια σας παιδάκια!!!!!  Σήμερα είναι ημέρα Σάββατο. Όπως ξέρετε Σάββατο και Κυριακή δεν έχουμε σχολείο. Επειδή όμως εφέτος  γίνονται διαφορετικά τα μαθήματά μας, σκέφτηκα να σας πω   λίγα λογάκια για να μάθετε τί συνέβηκε πριν πολλά πολλά χρόνια σαν σήμερα . Σήμερα γιορτάζουν όλοι όσοι το όνομά τους είναι Λάζαρος, γι αυτό αν έχετε κάποιον φίλο ή συγγενής σας  με αυτό το όνομα μη ξεχάσετε να του τηλεφωνήσετε και να του ευχηθείτε για την ονομαστική του γιορτή.


Έναν τέτοιο φίλο πολύ αγαπημένο του είχε και ο Χριστός . Τον λέγανε Λάζαρο. Ο Λάζαρος είχε και δύο αδελφές : Τη Μάρθα και τη Μαρία. Λίγες ημέρες πριν αρχίσουν τα Πάθη του Χριστού, ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και οι αδερφές του ενημέρωσαν το Χριστό που βρισκόταν σε μια άλλη πόλη που τη λέγανε Γαλιλαία  για να πάει να τον επισκεφθεί. Ο Χριστός όμως άργησε  να φθάσει στη  πόλη που έμεινε ο Λάζαρος, στη Βηθανία και δεν πρόλαβε να δει τον άρρωστο φίλο του.Ζήτησε όμως όταν έφθασε να πάει στο μέρος που βρισκόταν ο τάφος του Λαζάρου για να τον επισκεφθεί. Όταν έφθασε ο Χριστός , δάκρυα κύλησαν στα μάτια του γιατί τον αγαπούσε πάρα πολύ τον φίλο του. Διέταξε τους στρατιώτες να ανοίξουν το μέρος εκεί που είχε μπροστά μια μεγάλη πέτρα και μετά προσευχήθηκε στον Πατέρα Του, το Θεό.Με δυνατή φωνή και σηκωμένα ψηλά τα χέρια του  στον ουρανό, ο Χριστός είπε: "Λάζαρε , βγες έξω".  Ο Λάζαρος πραγματικά μπροστά σε όλους τους ανθρώπους που ήταν μαζεμένοι εκε, βγήκε έξω από τη σπηλιά ,ευχαρίστησε το Χριστό και το Θεό μαζί και  γύρισε πίσω σπίτι του. Αυτό ήταν ένα από τα θαύματα του Χριστού παιδιά!!!Το γιορτάζουμε σαν σήμερα.Ο Χριστός έκανε και άλλα πολλά θαύματα παιδιά που θα τα δείτε στη ταινία που θα σας βάλει η μαμά. Εσείς δείτε και μετά κάντε τις εργασίες σας.
                                                       
                                                       
                                                                  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 1.   Παρακολουθείστε σε κινούμενα σχέδια την ιστορία που σας διηγήθηκα κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα.Ζωγραφίστε ό,τι σας έκανε εντύπωση από  την ιστορία που είδατε.




2. Ακούστε τα κάλαντα του Λαζάρου.  Τραγουδείστε και εσείς αν θέλετε μαζί με τα παιδάκια. 
 Τα κορίτσια στολίζουν καλαθάκια με λουλούδια και λένε τα κάλαντα παραμονή του Λαζάρου.Οι νοικοκυρές τους χαρίζουν χρήματα και αυγά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου